13-04-2008, 02:01
|
| Super Moderator | | Kayıt Tarihi: 31-03-08
| |
2008 model Kia Cerato 1.6 dizel Advance izlenim Cerato 1.6 dsl Advance 115 ps 260 nm tork araç ile ilgili izlenimlerim;
Aracımı yeni aldım, henüz 300 km de...
Dış görünüş rengi siyah olduğu için bana çok hoş geliyor..Önde krom ızgara ortasında kia yazısı güzel duruyor..yanlarda yine krom çıtalar hoş bir hava veriyor araca kanımca...16 inç aliminyum jantlar güzel duruyor..
İç mekanda ilk sizi deri direksiyon simidi karşılıyor; sade, ek olarak radyo cd cruise kontrol gibi yeni nesil araçlarda bulunan aksesuarlar yok..Yükseklik ayarlanabiliyor..Göstergeler aman aman bir özellik göstermemekte birlikte idare eder cinsden...
Ön göğüste krom kaplamalar kalite hissini artıtıyor..Orlando Blaupunkt marka radyo mp3 cd çalar gayet kaliteli ve şık görünüm katıyor araca..Otomatik klima sistemi ve kumandaları çok hoş ve başarılı..Kol dayama güzel..
Kapı kolları üzerinde krom kaplamalar güzel ve şık duruyor..Kumandalarda bir özellik yok..
Performans;
Aracı ilk çalıştırdığınızda hafif-orta dizel mırıltısı geliyor..Benzinli araç kullandıktan sonra dizel kullanan benim gibi insanlara garip gelebilir bu gürültü..Sonrasında yaklaşık 7-10 dak sonra gürültüden eser kalmıyor diyebilirim..Aracın 2000 devirden sonra torbo devreye girmesi ile oluşan ani hızlanma insanı gerçekten çook etkiliyor..Etrafınızdaki pek çok araç sanki duruyor siz ok gibi gidiyorsunuz hissi veriyor..Performans açısından bu araca çokk iyi diyebilirim. Son hız denemesi yapmadım fakat gayet iyi sonuç vereceğinden eminim..Süspansiyonu gayet başarılı eski bir ford kullanıcı olarak daha iyi diyebilirim.Yoldan gelen darbe ve kasislerin gürültülerini çok iyi absorbe ediyor..Belkide en büyük eksik direksiyon bence çook fazla yumuşak olması nedeni ile aracı yolda tutmak için çaba sarfediyor olmam..Ani hızlanmalarda gazı köklediğinizde yüksek tork nedeni ile önden başını alıp kendine göre sağ veya sola doğru izinden ayrılabiliyor..Yol tutuş açısından çok iyi denemez isede ortanın üzerindedir galiba sanırsam..Yinede insanın bu araçtan inesi gelmiyor..Yakıt ortalama hep şehir içi kullandım şuan 7.2-7.8 arasın gösteriyor..
Genel anlamda parasının hakkını fazlası ile veren bir araç bence..10 üzerinden 8 veririm..Pişman kesinlikle olunmayacak bir araç diyebilirim..Makyajlanmış 2007-8 kasa önceki kasalardan biraz farklı ve çekici olmuş...
Artıları;
torklu motor, sessizlik , iyi süspansiyon, kaliteli sayılabilecek işçilik, iyi müzik sistemi, fiyatı yarıştığı diğer araçlardan çok daha düşük..
Eksileri;
ek donanım veya opsiyon özellikleri yok, direksiyondan kumanda, sustalı anahtar gibi albenisi bol özellikleri az, direksiyon çok yumuşak ve hassasiyeti yetersiz,
Ben çook severek kullanıyorum inesim gelmiyor..keşke hergün biryere işim çıksa diyorum...
Şimdilik bu kadar..bu arada sürçü lisan ettikse affola...
Yolunuz ve bahtınız açık olsun.... |